Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
понеделник, 11 ноември 2019 г.
Кокосова торта с кондензирано мляко
Продукти:
Блат
яйца- 4 броя
брашно-3/4 ч.ч.
захар-3/4 ч.ч.
бакпулвер- 1 пакетче
олио- 2 с.л.
ванилия- 1 прахче
Крем
кондензирано мляко-1 консерва /400 гр./
кокосови стърготини- 100 гр.
краве масло- 250 гр.
Още
прясно мляко- около 1-1,5 ч.ч.
сладкарска сметана- 200 мл.
кокосови стърготини-40-50 гр,за поръсване
бял шоколад-около 50 гр.,за поръсване
Приготвяне:
За блата, яйцата и захарта се разбиват.Прибавя се пресятото брашно и бакпулвера.Разбърква се ,добавя се ванилията.Изсипва се във форма за торта с хартия за печене.Пече се в предварително загрята фурна на 180*С около половин час или до суха клечка.Готовият блат се оставя да се охлади леко,после се разрязва на два или три блата.
За крема,в купа се разбиват кондензираното мляко и размекнатото масло,после се прибавят кокосовите стърготини и се разбърква добре.
Сглобяване,първо блат,сиропира се с прясното мляко обилно,после крем,блат,прясно мляко,крем,блат и т.н.,като се завършва с крем.
Сладкарската сметана се разбива и цялата торта се измазва,правят се розички с шприц.Украсява се с настърган бял шоколад,а страните с кокосовите стърготини.Прибира се в хладилник за няколко часа.
Абонамент за:
Публикации (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...