Продукти :
300-350 гр. брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1/2 кубче мая
Пълнеж :
100 гр. кашкавал
Заливка :
1 яйце
1 с.л. вода
100 гр. сирене
/натрошено/
1/2 ч.ч. св. мас
/кр. масло,олио/
Приготвяне :
От брашното,солта,захарта,маята и хладка вода се замесва тесто.Оставя се да втаса.Оформят се малки топчета,които се оставят в съд с мазнина /св. мас/.След като втасат се подреждат в намазнена тава,във всяко топче се слага парче кашкавал.След това се прави заливката,разби-
тото яйце,водата,сиренето и мазнината се разбъркват и се излива върху подредените топчета.
Оставят се да втаса и се пече в предварително загрята фурна.
Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
петък, 28 юни 2013 г.
неделя, 16 юни 2013 г.
Домашни бонбони с шоколад и какао - I вид
Продукти :
обикновени бисквити
краве масло
шоколад
шоколадови пръчици
кокосови стърготини
какао
Приготвяне :
Бисквитите се смилат до получаване на ситни трохи.
Маслото и шоколада се разтопяват и се изливат върху
бисквитите,добавят се шок. пръчици и кок. стърготини.
Разбърква се хубаво и се оставя за няколко мин. в хла-
дилник,за да може да се оформят по - лесно /на малки
топчици/.Може да се овалят в какаото.
обикновени бисквити
краве масло
шоколад
шоколадови пръчици
кокосови стърготини
какао
Приготвяне :
Бисквитите се смилат до получаване на ситни трохи.
Маслото и шоколада се разтопяват и се изливат върху
бисквитите,добавят се шок. пръчици и кок. стърготини.
Разбърква се хубаво и се оставя за няколко мин. в хла-
дилник,за да може да се оформят по - лесно /на малки
топчици/.Може да се овалят в какаото.
Домашни бонбони с шоколад и какао - II вид
Продукти :
2 ч.ч. бисквити
1 ч.ч. орехи
60 гр масло
120 гр. шоколад
3 с.л. какао
Приготвяне :
Бисквитите , орехите и маслото се пасират до получаване на ситни трохи. След това към тях се добавя разтопеният на водна баня шоколад и от сместа се оформя тесто. При необходимост се добавят няколко супени лъжици прясно мляко. От тестото се оформят малки топчета, които се овалват в какао . Поставят се в хартиени формички за бонбони .
2 ч.ч. бисквити
1 ч.ч. орехи
60 гр масло
120 гр. шоколад
3 с.л. какао
Приготвяне :
Бисквитите , орехите и маслото се пасират до получаване на ситни трохи. След това към тях се добавя разтопеният на водна баня шоколад и от сместа се оформя тесто. При необходимост се добавят няколко супени лъжици прясно мляко. От тестото се оформят малки топчета, които се овалват в какао . Поставят се в хартиени формички за бонбони .
събота, 15 юни 2013 г.
Спагети в гювечета
Продукти :
1 пак. спагети
250 гр. колбас
100 гр. сирене
4-5 домата
/от консерва/
80 гр. масло
подправки:
сол
черен пипер
и др.
Приготвяне :
Спагетите се сваряват в подсолена вода за 10-15 мин.,отцеждат се
и се разбъркват с маслото,малко сол,подправки.Изсипва се в гювечета,
добавя се натрошеното сирене,нарязаните на парченца домати и колбаса-
на кръгчета и се пекат.
1 пак. спагети
250 гр. колбас
100 гр. сирене
4-5 домата
/от консерва/
80 гр. масло
подправки:
сол
черен пипер
и др.
Приготвяне :
Спагетите се сваряват в подсолена вода за 10-15 мин.,отцеждат се
и се разбъркват с маслото,малко сол,подправки.Изсипва се в гювечета,
добавя се натрошеното сирене,нарязаните на парченца домати и колбаса-
на кръгчета и се пекат.
Тарикатско гювече
Продукти :
100 гр. домати
100 гр. сирене
80 гр. шунка
50 гр. гъби
2-3 печени чушки
200 гр. сухи мезета
/луканка,пастърма,филе/
100 гр. кашкавал
2 яйца
люти чушки
Приготвяне :
На дъното на гювечето се слагат доматите нарязани на дребни кубчета,може и
малко олио/зехтин/,после сиренето-натрошено,шунката,гъбите,печените чушки
и сухите мезета,като всичко е нарязано на дребно.Настъргва се кашкавал отгоре,
яйце,пожелание.люта чушка и се пече.
100 гр. домати
100 гр. сирене
80 гр. шунка
50 гр. гъби
2-3 печени чушки
200 гр. сухи мезета
/луканка,пастърма,филе/
100 гр. кашкавал
2 яйца
люти чушки
Приготвяне :
На дъното на гювечето се слагат доматите нарязани на дребни кубчета,може и
малко олио/зехтин/,после сиренето-натрошено,шунката,гъбите,печените чушки
и сухите мезета,като всичко е нарязано на дребно.Настъргва се кашкавал отгоре,
яйце,пожелание.люта чушка и се пече.
петък, 14 юни 2013 г.
Бързи палачинки с кисело мляко
Продукти :
200 гр брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. вода
1-2 яйца
щипка сол
щипка захар
1/2 ч.л. сода
Приготвяне :
Яйцата,захарта,солта се разбиват с тел или миксер,
добавя се млякото с изгасената в него сода и се
разбърква хубаво.Добавя се водата,след това пре-
сятото брашно.Разбърква се,трябва да е с гъстота
на боза.
Навиват се със сладко или солено.
200 гр брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. вода
1-2 яйца
щипка сол
щипка захар
1/2 ч.л. сода
Приготвяне :
Яйцата,захарта,солта се разбиват с тел или миксер,
добавя се млякото с изгасената в него сода и се
разбърква хубаво.Добавя се водата,след това пре-
сятото брашно.Разбърква се,трябва да е с гъстота
на боза.
Навиват се със сладко или солено.
Маслени бисквити
Продукти :
Цяла доза : Половин доза :
500 гр. брашно 250 гр. брашно
250 гр. масло 125 гр. масло
125 гр. захар 60 гр. захар
1 яйце 1 яйце
2 щипки бакпулвер 1 щипка бакпулвер
есенция по избор
Получава се Получава се
около 1 кг. около 500 гр.
тесто тесто
Приготвяне :
Цяла доза : Половин доза :
500 гр. брашно 250 гр. брашно
250 гр. масло 125 гр. масло
125 гр. захар 60 гр. захар
1 яйце 1 яйце
2 щипки бакпулвер 1 щипка бакпулвер
есенция по избор
Получава се Получава се
около 1 кг. около 500 гр.
тесто тесто
Приготвяне :
- Яйцето и захарта се разбиват,прибавя се маслото.
- След това пресятото брашно с бакпулвера и есенцията
- /лим. кора,ванилия/.
- Замесва се тесто,прибира се в
- хладилник да се стегне.
- След това се разточва на
- лист и с формички се изрязват сладки,които се нареждат в
- леко намазнена тава.
- Пекат се до бледо розово.
- По желание се потапят в разтопен шоколад и кок.
- стърготини или да се слепят със сладко по избор.
Тесто за пица - II вид
Персийски тутманик
Разбийте 4 яйца и прибавете 3/4 чаша мазнина,1 чаша кисело мляко
,в което сте разтворили 1 ч. л. сода бикарбонат,200 г сирене-натрошено
и брашно,докато получите тесто като за кекс.Изсипете тестото в на-
мазнена и набрашнена тава,намазва се с разбито яйце и се пече в
умерено силна фурна.
Абонамент за:
Публикации (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...