Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
събота, 24 март 2018 г.
Балатонки (Кренвиршки)
Пухкави закуски с кренвирш и кашкавал.
Продукти:
около 1 кг брашно
1 кубче мая
2 с.л. сол
2 с.л. захар
100 мл. олио
1 яйце
200 мл. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
210 мл. хладка вода
жълтък - за намазване
за поръсване-сусам или кашкавал,подправки
5 кренвирша (ако слагате по четвъртинка)
Приготвяне:
В купа се смесват маята,вода и захарта и се оставят за около 10-15 мин.Прибавя се яйцето и се разбива леко.Киселото мляко и содата се разбъркват и се слагат в купата.Прибавят се солта и олиото. Постепенно се прибавя от пресятото брашното.Меси се нелепнещо тесто,може и в хлебопекарната да се замеси.От тестото се правят топчета.Оставя се да втасат 30 мин.Всяко топче се разточва на правоъгълник с дебелина около 5-6 мм.,в единия край се слага четвърт кренвирш, а надолу тестото се нарязва на лентички. Навива се от кренвирша към лентичките.Слагат се в намазнена тава. Втасват още 30 мин. Намазват се с разбития жълтък и се поръсват със сусам или настърган кашкавал,подправки по желание (чубрица,черен пипер).Пекат се в предварително загрята фурна на 200-230 *С около 15-20 мин.
*Може да разделите рецептата на половина или четвъртина или според това колко кренвирша имате.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Много лесен,икономичен само с 1 яйце и много сочен кекс с добавки по Ваш вкус.За направата му не е нужен миксер,само се разбърква и готово!...
Няма коментари:
Публикуване на коментар