Продукти:
3 патладжана
2 тиквички
сол на вкус
олио
1 с.л. галета
1 ч.ч. домати от консерва
2 жълтъка ( или 1 яйце )
Около 100 гр. настърган кашкавал
нарязан пресен копър
пресован пресен чесън
Приготвяне:
Патладжаните се обелват и нарязват на кръгчета и леко се посоляват ,поставят се в гевгир да се отцеди горчивия сок,около 20 минути. После се измиват и отцеждат.
Тиквичките само се обелват и нарязват на кръгчета.
В кръгла тава се нареждат като се застъпват тиквички и патладжани, леко се посоляват и се поръсва с галета и малко олио.
Пече се на 180*С с вентилатор около 40 минути. След това се полива с доматите и смесените копър,чесън,жълтъци и 1-2 с.л. вода. Поръсва се с кашкавала и се пече още около 10 минути.
Интересна рецепта, звучи вкусно.
ОтговорИзтриване