Цяла доза : Половин доза :
500 гр. брашно 250 гр. брашно
250 гр. масло 125 гр. масло
125 гр. захар 60 гр. захар
1 яйце 1 яйце
2 щипки бакпулвер 1 щипка бакпулвер
есенция по избор
Получава се Получава се
около 1 кг. около 500 гр.
тесто тесто
Приготвяне :
- Яйцето и захарта се разбиват,прибавя се маслото.
- След това пресятото брашно с бакпулвера и есенцията
- /лим. кора,ванилия/.
- Замесва се тесто,прибира се в
- хладилник да се стегне.
- След това се разточва на
- лист и с формички се изрязват сладки,които се нареждат в
- леко намазнена тава.
- Пекат се до бледо розово.
- По желание се потапят в разтопен шоколад и кок.
- стърготини или да се слепят със сладко по избор.