Бисквити "Лакомка" |
Продукти:
Цяла доза: Половин доза:
- 400 гр. брашно 250-300 гр. брашно
- 100 гр. цар. нишесте 50 гр. цар. нишесте
- 200 гр. кр. масло 100 гр. кр. масло
- 200 гр. св. мас 100 гр. св. мас
- 2 яйца 1 яйце
- 160 гр. пудра захар 80 гр. пудра захар
- 40 гр. ванилия 20 гр. ванилия
Приготвяне:
От всички продукти се замесва тесто,да се събере на топка с еднаква консистенция.
/Да не се прекалява с брашното,защото излиза трудно през шприца./
Слага се по малко в шприц и се формуват форми.
Пекат се да бледо жълт цвят.
След ,като изстинат се топват в разтопен на водна баня шоколад и след това в кокосови стърготини.
*Ако не се изчака да изстинат ,се чупят и ронят.
*Трайни са на съхранение в добре затворена кутия.
*От половин доза излизат ~ 3 големи тави.
Няма коментари:
Публикуване на коментар