Продукти:
- 1-2 пилешки бутчета или филе
- /нарязано на парчета/
- 1 гл. лук
- ~300 гр. бамя
- 1 ч.л. червен пипер
- сол и черен пипер
- ~150мл. консерва доматен сок
- 1 домат-нарязан
- 2-3 суп. л. брашно
Приготвяне:
- Лука се запържва до омекване,като се слага сол на вкус.
- Прибавя се пилешкото и се готви около 5 мин.
- Бамята се почиства,ако е прясна и се прибавя към лука и пилето,поръсва се с червения пипер и се долива топла вода.
- Оставя се на умерен огън и се вари около 20-25 мин. или до готовност.
- Прибавя се нарязания домат.
- В купа се слага брашното и доматите от консерва и се смесват внимателно.
- Изсипва се на тънка струя,като се бърка непрекъснато,докато се сгъсти около 1-2 мин.
- Накрая се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Чудесна лятна яхния! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!:)
Изтриване