Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

вторник, 14 октомври 2014 г.

Кюфтета с патладжан в доматено-сметанов соc




Продукти:
  • 500 гр кайма

  • 2 печени червени чушки

  • 1/2 бурканче патладжан

  • 1 яйце

  • 1-2 щипки подправка за кайма

  • 1 щипка чубрица

  • 50 гр галета

  • 1 глава лук

  • 3-4 скилидки чесън

  • 1 буркан домати от консерва

  • 150 мл готварска сметана*

  • 1-2 щипки босилек 

  • 1 с. л. брашно




Приготвяне:


Каймата, чушките (нарязани на ситно), патладжана (от консерва или 1

 малък пресен, изпечен, обелен и нарязан на ситно), 1 яйце, 

подправката, чубрицата и галетата се разбъркват добре и се оставят за 30 

минути в хладилник. 

След това се оформят не много големи топки и се овалват в брашно. 

В дълбока тавичка се запържва  лука  и чесъна, нарязани на 

дребно. 

Един буркан домати, белини се пасират заедно със сока. 

Размива се  брашното с 1-2 ч. ч. вода и се изсипва при доматите. 

Прибавя се  босилек, чубрица (или подправки по ваш избор).

 Разбърква се  добре и се изсипва сместа при лука. 

Към нея се добавят оформените кюфтенца.

Завива се с фолио и се пече на 200 градуса около 30-35 минути или докато 
се 
сгъсти и поизври соса. 

Изважда се от фурната и се залива  сметана*. 

Разбърква се  леко и се връща във фурната за още няколко минути.






*Може да се замести и с кисело мляко или да се поръси с кашкавал.






4 коментара:

  1. Мале-малеееее,красота....Обичам комбинацията кайма-патладжан.
    Прекрасно ястие,поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина много си подхождат двата продукта.Поздрави и на теб!:)

      Изтриване
  2. Адмирации и от мен за това ястие! Страхотно изглежда. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Popular Receipes