Рецептата за питката е от кулинарна група и е много сполучлива.Опитайте! :)
Продукти: за тестото-
- 120 мл. вода
- 120 мл. прясно мляко
- 120 мл. олио
- 1 белтък
- 1/2 куб. мая за хляб
- 1 с.л. сол
- 2 с.л. захар
- 620 гр. пресято брашно
Плънка:
- 150-200 гр. сирене
- около 125 гр. краве масло или свинска мас
За намазване:
- 1 жълтък+1 с.л. олио+1 с.л. пр. мляко- за намазване на питката
- около 1 с.л. краве масло за отгоре
Приготвяне:
1. Замесваме тесто* и оставяме да втаса (около час).
2. Разточва се около 1.5 -2 см. дебелина и се намазва с маслото и се натрошава сиренето (може и кашкавал).
3. Навива се на руло,а то се реже на триъгълници,крайните парчета се слагат в средата.
4. Втасва и се маже с разбития жълтък,олиото,млякото и маслото.
5. Пече се до златисто.
6. Увива се в кърпа или се покрива с ал. фолио.
* Може да се замеси от вечерта за другия ден,като се оставя в хладилник в намазнен плик.
Няма коментари:
Публикуване на коментар