Моля,заповядайте във Фейсбук групата ми,Хармония в кухнята,за да споделяме рецепти и опит,да се забавляваме заедно.
Продукти:
- 6 филета пъстърва (мерлуза)
- сок от 1 лимон
- 2 ч.л. горчица
За хлебните трохи:
- 2-3 филии хляб
- 3 ск. чесън
- сол
- черен пипер
- 2 с.л. зехтин
- девисил (магданоз)
За соса:
- 2 големи консерви домати
- 3 гл. лук
- 4-5 ск. чесън
- 1 червена чушка (2-3)
- 1 с.л. захар
- зехтин
- сол на вкус
- девисил (магданоз)
Приготвяне:
- Лука и чушката се нарязват на едро,чесънът на филийки,а девисилът на дребно.
- В блендер се слага хляб на кубчета,правят се трохи,добавя се сол,черен пипер,блендира се.
- В купа се слага сока от лимона,горчицата,сол,черен пипер и рибата се намазва.
- Овалва се в трохите.
- Пържи се до златисто с кожата на долу,за 5-6 мин. и от другата страна за още 3-4 мин.
- В друг тиган се задушава лука с 3-4 с.л. зехтин до прозрачност (може да се добавят 2-3 моркова) ,добавя се чушката и се готви 10-на мин.,посолява се и се прибавя чесъна (по желание бяло вино) и доматите.
- Овкусява се с девисил,сол,черен пипер,зехтин,захар.
- Готви се около 20 мин. на намален котлон до сгъстяване,като от време на време се бърка.
Рецептата е от ТУК.
Невероятно вкусно ястие. Прекрасна рецепта! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного благодаря! :) Поздрави! :)
Изтриване