Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
петък, 16 февруари 2018 г.
Тулумби
Тулумбички,както някои ги наричат Тиквени опашки,са сиропиран десерт от парено тесто.Предлагам Ви изпитана рецепта за тези Тулумби от Сборника с рецепти за заведенията за обществено хранене.
Продукти за 100 броя:
250 грама брашно,50 грама краве масло или олио,200 грама яйца без черупките,20 грама захар,1 грам сол,450 грама вода,захарен сироп-500 грама,ванилия за сиропа-0,2 грама.За пържене-200 грама олио.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Приготвяне:Водата с мазнината,захарта и солта се загряват до кипване.Прибавя се брашното при непрекъснато бъркане до получаване на гладки тесто,което се изсипва в тава,за да изстине до 50-60*С.След това към него се прибавят яйцата,като сместа постоянно се разбърква (с миксер,с шпатула).
От приготвеното тесто се шприцоват тулумбите в мазнината,загрята до температура 160-170*С,като се изпържват до златистожълт цвят.Изпържените охладени тулумби се заливат с предварително приготвения сироп.
Добив:1200.
Захарен сироп
Продукти:600 грама захар,500 грама вода,1 грам лимонена киселина или резенче лимон,ванилия
Приготвяне:Захарта и водата се нагряват при непрекъснато разбъркване да кипнат,без сиропът да променя цвета и вкуса си.След стопяване на захарта нагряването се прекратява.Прибавя се киселината и сиропът се използва за сиропиране в студено или топло състояние.
Но може и 1:1 в такъв случай ще са необходими-550 грама захар,550 грама вода,100 грама глюкоза (глюкозата се прибавя след завиране на водата със захарта)
*Аз приготвих тулумбите и захарния сироп на половина.Получиха се 50 тулумбички на брой.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...
Няма коментари:
Публикуване на коментар