Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
неделя, 11 февруари 2018 г.
Усукани гевреци с шунка и кашкавал
Продукти за около 12 броя:
500 гр. бяло брашно,200 мл. хладко прясно мляко,1-2 с.л. масло или олио разтопено,30 гр. прясна мая,1 ч.л. захар,1 яйце,90 гр. меко краве масло,1 ч.л. сол,150 гр. настъргана шунка,250 гр. настъргано сирене/кашкавал (ако използвате и двете,то трябва да е 250 гр. общо),по желание 2 с.л. мащерка,жълтък с малко прясно мляко или вода за намазване,сусам по желание за поръсване.
Приготвяне:
Маята се слага в купа със захарта и 2-3 с.л. от брашното,половината мляко,разбърква се и се оставя да шупне.В друга купа се пресява брашното,прибавя се останалото мляко,солта,яйцето,шупналата мая и маслото/олио.Меси се около 10 минути гладко,меко и нелепнещо тесто.Покрива се и се оставя около 40 мин. да втаса.Тестото се дели на две части.Всяка се разточва на правоъгълник,намазва се с масло,шунка,сирене/кашкавал и се прегъва,разточва и нарязва на ленти.Всяка се прави на спирала/усуква се и се притиска в края,нареждат се на хартия за печене в тава,с другата част от тестото се прави същото.Втасва около 20-30 мин.,намазва се с жълтък.Пече се в предварително загрята фурна на 180 до 200*С около 20-25 мин. или до златисто.Охлаждат се на решетка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...
Няма коментари:
Публикуване на коментар