Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
четвъртък, 8 февруари 2018 г.
Крем "Ден и Нощ"
Продукти:
1 литър прясно мляко
60 грама(1 пак.) +2-3 с.л. натурално царевично нишесте
1 с.л. пудра захар
8 с.л. кристална захар
2 с.л. кафе или какао (по желание)
1 с.л. гореща вода (за разтваряне на кафето)
100 грама бял шоколад(моя беше покрит с млечен шоколад,затова не е чисто бял)
100 грама черен шоколад
2 с.л. краве масло
есенция ванилия (ром)
Приготвяне: От млякото се отделя 1 чаша,в което се разтваря нишестето и лъжицата пудра захар.Другото мляко се слага на огъня с кристалната захар,докато се разтопи,преди да заври се отдръпва от огъня и на тънка струя при непрекъснато бъркане се прибавя нишестето,отново се слага на огъня и се бърка непрекъснато до сгъстяване.След като се сгъсти се маха и се прибявя ванилията.Разделя се на две части в отделни купи или кани,кото предварително се настъргват шоколадите,в едната белия,в другата черния,във всяка се слага и по 1 с.л. краве масло.Към черния се прибавя и кафе.Кремът се сипва в купите и се разбърква добре,докато се разтопят шоколадите.В чашите се сипват едновременно и от двата крема,така че да се получат шарки и от двата цвята.След като изстине,може да се украси с настърган шоколад,розички сметана или сладко от цели плодове и сироп по избор.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...
Няма коментари:
Публикуване на коментар