Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
сряда, 7 февруари 2018 г.
Македонски кифли със сирене
Продукти:
2 ч.ч. хладко прясно мляко,1 пакет суха мая,6 ч.л. захар,2 с.л. брашно,1 с.л. бакпулвер,2 ч.л. сол,1/2 ч.ч. олио,4 яйца (отделени от жълтък и белтък),
6 ч.ч. пресято брашно,1-2 ч.ч. натрошено сирене,бучки масло за отгоре,сусам за поръсване.
Може да ги направите на половина,а тестото да приготвите в хлебопекарната на програма тесто.
Приготвяне:В купа се смесват млякото,захарта + 2-те с.л. брашно,маята,оставя се за 10 мин.Добавя се бакпулвера,солта,олиото,белтъците и брашното.Меси се около 10 мин.,докато спре да лепне (Ако се меси в хлебопекарната,първо се слага млякото,захарта+2-те лъжици брашно+маята и се оставят така 10 мин без да се включва.После се прибавят бакпулвера,солта,олиото,белтъците и брашното.Включва се на програма тесто за 10 мин и се изключва,оставя се вътре да втаса за 1 час на топло.)Оставя се покрито за 1 час.Разделя се на две части.Всяка се разточва на правоъгълник с дебелина около 0,5-1 см. и после на триъгълници,слага се сирене и се навива,нареждат се на хартия за печене,намазват се с разбити жълтъци с малко вода.Порсват се със сусам,слагат се бучки масло,втасват.
Пекат се на 190-200*С в предварително загрята фурна за около 15-20 мин. или до златисто.Може да ги покриете след изпичане,за да са меки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...
Няма коментари:
Публикуване на коментар