Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
вторник, 20 март 2018 г.
Свинско с праз и ориз на фурна
Продукти:
около 400-500 грама свинско месо от бут
1 ч.ч. ориз
1 пръчка праз лук или глава лук
олио
черен пипер
сол на вкус
магданоз за поръсване
4-5 ч.ч. вода
Приготвяне:
Месото се нарязва на хапки и се слага с водата (5 ч.ч.,защото водата извира (попринцип съотношението на ориз и вода е 1:3,но аз го права 1:4 и става чудесен,не е толкова сух).Кипва за 15-20 мин.,слага се сол на вкус и се разбърква.В олио се запържва нарязания праз,слага се щипка сол,после ориза,който се пържи до прозрачност 1-2 мин. и се маха от котлона.В тава в,която ще се пече се сипва праза и ориза,нареждат се хапките свинско и се сипват 4 ч.ч. от бульона,
поръсва се с черен пипер и се пече в предварително загрята фурна на 180*С до златисто или поемане на течността.След,като се изпече се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...
Няма коментари:
Публикуване на коментар