Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
вторник, 27 март 2018 г.
Домашни гироси (Гръцки дюнери)
Продукти
За месото:
свинско месо от бут - 400-500 грама
черен пипер
червен пипер
сол или др.
лук - 1 глава
олио
бира - 100 мл.
вода - 100 мл.
конец за връзване
Гарнитури по избор:
пържени картофи - 200-300 грама
домати на кръгчета
червен лук - 1 глава
Дзадзики сос:
прясна краставица - 1/2
цедено кисело мляко - 400 грама
чесън - 2-3 скилидки
копър
сол на вкус
За пърленките:
брашно - 500 грама
суха мая - 1 пакетче
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
кисело мляко - 150 грама
яйце - 1 брой
олио - 3 с.л.
вода за замесване
Приготвяне:
Месото се нарязва на филии дебели 1 см. и се намазват със смес от подправки и олио, (може да се остави за около 1 час в хладилник да се овкуси добре), лука се нарязва на полумесеци и се редуват един върху други.Завръзват се с конец стегнато, слага се в намазнена тава и се сипва малко бира и вода и се пече в загрята фурна на 160-180 градуса до готовност.После се маха конеца и се нарязва на парченца.
За пърленките се замесва тесто и се правят топчета, втасват около 1 час и се разточват около половин см. дебелина.Пекат се на скара или грил тиган.
За соса краставицата се нарязва на ситно и се обърква с другите съставки.
Взима се пърленка слага се сос, печеното месо и гарнитурите и се завива на руло.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...
Няма коментари:
Публикуване на коментар