Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
неделя, 18 март 2018 г.
Крокети от картофи
Рецептата е от Сборник с рецепти за заведенията за обществено хранене
Крокетите са панирани и изпържени предястия с различни форми-кръгли,продълговати и др.
Приготвят се от варени,задушени и печени зеленчуци,месо,пиле,риба,мозък и др.Продуктите се стриват на пюре,смилат,настъргват или нарязват на дребни парченца,размесват се с бешамелов сос,с една част от яйцата,настърган кашкавал и подправки.Образува се гъста смес,от която се оформят крокети.
Те се панират в брашно,разбити яйца и галета и се пържат в маслена баня,докато получат златисто-червен цвят.Предлагат се топли с подходяща гарнитура-пресни
и мариновани зеленчуци,кисело мляко и др.
Крокетите може да се използват и като гарнитура за аламинути.
Продукти:
775 грама картофи
160 грама олио
40 грама масло
145 грама прясно мляко
92 грама лук
85 грама кашкавал
90 грама брашно
100 грама галета (корнфлейкс)
5 броя яйца (200 грама)
21 грама магданоз
10 грама сол
черен пипер
Гарнитура: 300 грама
- кисело мляко
- пресни домати
- зелена салата
- краставици стерилизирани
Приготвяне:
Картофите се сваряват в подсолена вода,обелват се и се стриват на пюре.От половината от брашното се приготвя гъст бешамелов сос.Лукът се задушава с част от мазнината.Продуктите се размесват и към тях се прибавят настърганият кашкавал,разтопеното масло,суровите жълтъците и подправките.От полученото тесто се правят крокети с подходящи форми.Панират се в брашно,леко разбит белтък и галета и се изпържват в сгорещената мазнина.Поднасят се с гарнитура.
Гъст бешамелов сос:Брашното се запържва леко с част от маслото и се разрежда с млякото,като непрекъснато се разбърква с тел.
*Гъст сос бешамел има консистенция на парено тесто,внимавайте да не сложите много мляко,за да може да се спои с картофите и другите продукти.
*Различават се три вида млечно-брашнен сос (Бешамел)-гъст сос,сос със средна гъстота и рядък сос.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...
Няма коментари:
Публикуване на коментар