Продукти:
яйца - 3 броя
прясно мляко - 1 ч.ч.
олио - 1 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр.
брашно - 3 ч.ч.
шоколад - 1 бр.
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта,прибавя се олиото,млякото,пресятите брашно и бакпулвер.Сместа се прехвърля в намазнена и набрашнена форма заемайки 2/3 от нея,като по средата се слага начупения шоколад или се остави за глазура* после.Пече се в загрята фурна на 180*С около 20 минути.При забодена суха клечка е готов.
* Глазура - шоколада се разтопява в микровълнова или на водна баня ,прибавят се 1-2 с.л. олио и се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар