Блат:
Яйца 4 бр.
Захар 80 гр.
Олио 80 гр.
Прясно мляко 200 мл.
Брашно 100 гр.
Пшеничен грис 150 гр.
Бакпулвер 1 пакетче от 10 гр.
Ванилия 3 бр.,прахчета
Сироп:
Прясно мляко 800 мл.
Захар 350 гр.
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта до пухкав крем,прибавя се олиото, прясното мляко. Накрая се добавя брашното и грис, разбиват се с миксер. Изсипва се в тава с хартия за печене. Пече се на 170 градуса загрята фурна около 30-35 минути. След това се отстранява хартията и се връща в същата тава. Нарязва се внимателно на ромбчета и се надупчва с дървено шише, залива се с охладения млечен сироп.
За сироп, млякото и захарта се кипват на котлона за 1-2 минути, докато се разтопи захарта.
Десерта се прибира в хладилник за около 1 час.
Няма коментари:
Публикуване на коментар