Продукти:
Еклери:
Вода 125 мл
Сол 1 щипка
Масло 50 гр
Яйца 2 бр.
Брашно 100 гр.
Захар 1 щипка
Млечен крем:
Прясно мляко 250 мл.
Захар 100 гр.
Яйца 1 бр.
Брашно 20 гр.
Масло 25 гр.
Ванилия 3 бр. прахчета
Карамелена глазура:
Захар 3 с.л.
Вода 1 ч.л.
Прясно мляко 1 каф.ч
Пудра захар 1 с.л.
Шоколадова глазура:
Какао 2 с.л. на Д-р Йоткер Премиум
Био течен шоколад 2 с.л.
Краве масло 2 с.л
Пудра захар 2 с.л.
Приготвяне:
За еклерите,в съда се сипва водата ,солта,захарта и маслото. Когато заври се прибавя всичкото Брашно и се бърка непрекъснато до образуване на топка тесто.
След леко охлаждане се прибавят яйцата до пълното усвояване. С лъжица се взима от сместа и на хартия за печене с лъжица се оформят топчета. Пекат се на 240 градуса загрята фурна около 30-35 минути. Пълнят се с млечен крем.
Крема се приготвя като в част от млякото се разтваря брашното,яйцата,а останалото се слага със захарта на котлона. Като заври се прибавя на тънка струя ,бърка се до сгъстяване. Накрая се добавя Ванилия и масло.
Приготвя се карамелената глазура, захарта се карамелизира с водата, прибавя се млякото и пудрата захар и се разбърква.
За Шоколадовата глазура, всичко се разтопява в касерола на котлона, разбърква се непрекъснато за да не изгори.
Еклерите се поливат с двете глазури. Съхраняват се в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар