Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
сряда, 29 ноември 2017 г.
Погача или пърленка от с. Оборище
Рецептата е взета от фейсбук.
Продукти:
300 мл хладка вода
1бр суха мая
1чл захар
1чл сол
2бр яйца
600 грама брашно
/взависимост от големината на
яйцата може да се наложи още
1 сл брашно за доизмесване/
Приготвяне:
Активирам маята меся меко тесто и се дели на две топки по 500гр,
едната я слагам в плик и в хладилника за мекици-стават 12бр.
а другата топка покривам с кърпа и я остовям за 30 мин. да втаса,
разрязвам напречно и едната половинка намазвам с масло и
обилно поръсвам със сирене,покривам с другата половинка и я разточвам
с дебелива 1,5см на елипс,слагам погачата върху хартия за печене
,намазвам с яйце с малко олио и правя дупчици кадето слагам по малко
масло,пека втавата на печката/не се пече в друга тава/слагам
тавата впечката на 30 градуса за 30 мин. и после на 180 градуса за 20 мин.
Аз направих рецептата на половина и затова е като пърленка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Много лесен,икономичен само с 1 яйце и много сочен кекс с добавки по Ваш вкус.За направата му не е нужен миксер,само се разбърква и готово!...
Няма коментари:
Публикуване на коментар