Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
вторник, 4 декември 2018 г.
Свински кюфтета с варена застройка
Продукти
свинска кайма-250 гр.
ориз-50 гр.
чубрица-1/2 ч.л.,сушена
брашно за овалване
лук-1 гл.
моркови-1 бр.
сол на вкус
черен пипер на зърна-7-8 бр.
дафинов лист-1-2 бр.
олио-2-3 с.л.
вода-около 1,500 л
Сос
яйца- 2 бр.
кисело мляко-1/2 коф.
лимон-1/2 бр.,сока
брашно-3 с.л.
сол-2 щипки
Още
черен пипер за поръсване,смлян
магданоз за поръсване,пресен
Приготвяне:
Предварително измития ориз се омесва заедно с каймата и чубрицата.Правят се топчета колкото орех и се овалват в брашно.
В кипящата вода се слагат черния пипер на зърна,дафинов лист,сол на вкус,блендираните лук и морков и олиото.След 2-3 минути се пускат топчетата кайма.Варят се на тих огън 30-40 минути.За соса,яйцата,киселото мляко,лимоновия сок и брашното се пасират до гладка смес.Изсипва се в тенджера и се бърка с дървена лъжица непрекъснато като се добавя от бульона на кюфтетата.След което се прехвърля обратно в другата тенджера.Разбърква се непрекъснато около 5 минути и се отстранява от котлона.Поръсва се със смлян черен пипер и прясно нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...
Няма коментари:
Публикуване на коментар