Бразилски хлебчета с кашкавал |
Рецептата за тези топящи се хлебчета попаднах в блога на Zorica , много благодаря за вкусната рецепта!:) Спазих точните пропорции и станаха перфектни:)
Продукти:
- 1 яйце
- 85 мл. зехтин (или 1 к.ч. непълна)
- 165 мл. прясно мляко
- 170 гр. брашно
- 65 гр. Моцарела или настъргано сирене Чедър
- 1/2 ч.л. сол
В моя случай замених:
- зехтина с олио
- пр. мляко с айрян
- Моцарелата с кашкавал
Приготвяне:
- Всичко се блендира или пасира,добавят се сирената.
- Трябва да се получи малко по гъсто от боза.
- Изсипва се в намаслени форми за мъфини и се пече в предварително загрята фурна за около 15-20 мин.,докато станат леко златисти.
- Готовността може да се провери с клечка,ако излезе суха значи са готови.
Няма коментари:
Публикуване на коментар