Има много варианти как да се сготвят пилешки бутчета,сред тях са познатите ориз,картофи,гъби,моркови,зеле,със сирена,домати и много други,които няма да изброявам.Искаше ми се нещо различно и се спрях на нещо ,което малко или много е различно,а и леко като вкус.Рецептата е на Таня от Кафе и шоколад,с малка разлика че тя е добавила червен пипер ,а аз куркума.Много вкусно и сочно се получава,а лимона наистина придава специален вкус.Няма да сбъркате,ако си го приготвите.
Продукти:
- 1 цяло пиле или пилешки бутчета
- 1 лимон
- 3-4 скилидки чесън
- няколко стръка мащерка
- зехтин
- червен пипер
- сол
- куркума /по желание/
Приготвяне:
- Измивате и почиствате добре пилето.
- Слагате го в тавичка и го намазвате със зехтин, червен пипер и сол.
- Под пилето слагате мащерката,а вътре в него слагате 1/4 от лимона и 1-2 скилидки чесън, който е необелен.
- Отделно в тавата нареждате останалият лимон и чесън, добавяте още малко зехтин и слагате пилето да се пече на 180-200*С, като когато започне да хваща коричка, през около 10 мин. го поливате със соса от тавата.
- Ако мислите, че ще прегори кожата, просто го покривате с фолио.
Тъкмо търся нещо за пиле с цитрусов плод! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!