Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

четвъртък, 21 декември 2017 г.

Шоколадово-швейцарско руло (тип 7 days)

Продукти: 1/2 ч.ч. брашно 1/4 ч.ч. какао 1 ч.л. бакпулвер 1/2 ч.л. сол 4 яйца 2/3 ч.ч. захар 1/2 ч.л. кафе/по желание/ 2 с.л. разтопено масло Пълнеж: 150 гр. шоколадов кувертюр 1/2 ч.ч. течна сладкарска сметана 1 ч.ч. течна сладкарска сметана /за разбиване/ За украса: 30 гр. шоколадов кувертюр 2 с.л. течна сладкарска сметана
Приготвяне: Сухите съставки се пресяват в купа.В друга се разбиват яйцата и захарта до пухкав крем с миксер.Прибавя се сухата смес малко по малко и се разбърква с шпатула.Изсипва се в тава (30х40 см) с хартия за печене и се пече на 180*С около 10-12 мин. или до суха клечка (!изпича се много бързо,наблюдава се!) Взема се пергаментова хартия и се посипва с какао през цедка,изпечената платка се обръща с лице към какаото и се маха горната хартия от печенето и се навива на руло /работи се бързо,докато е горещо,за да не се начупи/ с долната,която е поръсената с какао.Оставя се да се охлади.Приготвя се пълнежа:В термоустойчива купа се начупва шоколада и се прибавя 1/2 ч.ч. сметана,разтопява се на водна баня.Другата 1 ч.ч. сметана се разбива в купа до меки върхове,прибавя се сметаната и шоколада-разтопените на водна баня и се разбива още малко до пухкав крем.Платката се развива и се разстила шоколадовия пълнеж равномерно,навива се на руло и се прибира за 1 час в хладилник да стегне.За по-равно и хубаво,може крайчетата да се отрежат.Порсва се с какао през цедка.За украсата се разтопява шоколадовия кувертюр и сметана и се слага във фунийка от пергамент /корнет/ и се правят линии на зиг-заг.Охлажда се.
Видео рецепта /източник/ Тип 7 days:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Popular Receipes