Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
понеделник, 9 април 2018 г.
Най - вкусната Великденска козуначена торта
Останало ви е козунак от Великден и се чудите как да го оползотворите,направете тази вкусна и толкова лесна торта с домашен ванилов крем и глазура от шоколад,със сигурност ще останете доволни от резултата,като от сладкарница :)
Продукти:
1 козунак, нарязан на филийки, около 3 см.(моя беше домашен по тази рецепта- Много пухкав козунак на конци по стара оригинална рецепта + снимки и видео стъпка по стъпка )
За домашния крем Ванилия:
1 л прясно мляко
2 бр.яйца
8 с.л.захар
6 с.л.брашно
60 гр.масло
1 есенция ванилия
За шоколадовата глазура (ганаш):
200 грама черен шоколад
200 мл. сладкарска течна сметана
40 грама краве масло
Яйцата, захарта и брашното се разбиват с тел,добавя се по малко от студеното мляко. Слага се на котлона в тенджера с незалепващо покритие и се разбърква непрекъснато до сгъстяване на крема. Накрая се добавя ванилията и маслото.Разбърква се
Във форма за торта /може да сложите стреч фолио/ се подреждат филийки козунак, потопени за кратко в подсладено прясно мляко с 2-3 с.л. какао.
Редува козунак и крем до изчерпване на количествата,завършва с крем.Тортата се оставя покрита в хладилник за една нощ.
За ганаша шоколада,сметаната и маслото се разтопяват на водна баня или в МВ и се охлажда леко.Отделя се 1/3 от глазурата,а останалата се излива върху охладената торта.Отделената и добре охладена глазура /ганаш/ се разбива и слага в пош,шприцоват се розички.Може да поръсите с кокосови стърготини или друго по избор и фантазия.
*Може да направите рецептата на половина и ще получите малка торта ,като от снимките.
източник-фейсбук
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Много лесен,икономичен само с 1 яйце и много сочен кекс с добавки по Ваш вкус.За направата му не е нужен миксер,само се разбърква и готово!...
Няма коментари:
Публикуване на коментар