Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
вторник, 12 юни 2018 г.
Мусака с пухкава заливка
Продукти:
кайма - 250-300 грама
картофи - 500 грама
домати - 2 броя или доматено пюре - около 200 грама
олио -1/2 к.ч.
червен пипер-1/2 ч.л.
черен пипер
магданоз-1/2 вр.
чубрица
джоджен-няколко стръка
сол на вкус
Заливка:
брашно - 4 с.л., с връх
яйца- 4 броя
кисело мляко- 1 кофичка
сода бикарбонат- 1/3 ч.л.
сол на вкус
олио
Приготвяне:
В тенджера с няколко лъжици олио се пържи каймата , пържи се докато стане на трохи.Прибавя се червения пипер и доматите, разбърква се и се прибавят нарязани на малки кубчета картофи.Долива се вода , да покрие и се вари на слаб котлон, около 5 минути, посолява се, прибавят се нарязаните пресни подправки.Разбърква се и се прехвърля в малка и дълбока тава, пече се на 190-200 градуса до омекване на картофите и оставане на мазнина.
Докато се пече се прави заливката.Киселото мляко се разбива, слага се содата, и предварително разбити яйца, разбърква се добре.В загрято олио се пържи брашното до светло бежово, маха се от котлона и се прибавя от млечно-яйчената смес и се бърка енергично до гладка смес, посолява се.Връща се на котлона, който се намалява на половина и се бърка непрекъснато до леко сгъстяване и се изсипва върху мусаката.Пече се до златисто около 10-15 минути.След изпичане се поръсва с нарязан на ситно магданоз и се охлажда леко преди нарязване, за да не се разпадне и да е цяло парчето.Сервирайте с чаша таратор.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Много лесен,икономичен само с 1 яйце и много сочен кекс с добавки по Ваш вкус.За направата му не е нужен миксер,само се разбърква и готово!...
Няма коментари:
Публикуване на коментар