Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

вторник, 12 юни 2018 г.

Мусака с пухкава заливка



Продукти:

кайма - 250-300 грама
картофи - 500 грама
домати - 2 броя или доматено пюре - около 200 грама
олио -1/2 к.ч.
червен пипер-1/2 ч.л.
черен пипер
магданоз-1/2 вр.
чубрица
джоджен-няколко стръка
сол на вкус

Заливка:
брашно - 4 с.л., с връх
яйца- 4 броя
кисело мляко- 1 кофичка
сода бикарбонат- 1/3 ч.л.
сол на вкус
олио

Приготвяне:
В тенджера с няколко лъжици олио се пържи каймата , пържи се докато стане на трохи.Прибавя се червения пипер и доматите, разбърква се и се прибавят нарязани на малки кубчета картофи.Долива се вода , да покрие и се вари на слаб котлон, около 5 минути, посолява се, прибавят се нарязаните пресни подправки.Разбърква се и се прехвърля в малка и дълбока тава, пече се на 190-200 градуса до омекване на картофите и оставане на мазнина.
Докато се пече се прави заливката.Киселото мляко се разбива, слага се содата, и предварително разбити яйца, разбърква се добре.В загрято олио се пържи брашното до светло бежово, маха се от котлона и се прибавя от млечно-яйчената смес и се бърка енергично до гладка смес, посолява се.Връща се на котлона, който се намалява на половина и се бърка непрекъснато до леко сгъстяване и се изсипва върху мусаката.Пече се до златисто около 10-15 минути.След изпичане се поръсва с нарязан на ситно магданоз и се охлажда леко преди нарязване, за да не се разпадне и да е цяло парчето.Сервирайте с чаша таратор.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Popular Receipes