Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
събота, 23 юни 2018 г.
Пълнени чушки с кайма и млечен сос на фурна
Продукти:
чушки- около 12 бр.,червени,зелени-пресни/или сухи,предварително накиснати в топла вода
ориз- около 2/3 ч.ч.
кайма- 500-600 гр.
лук- 1-2 гл.
морков -1 бр.
олио
сол на вкус
червен пипер- около 1 с.л.
домат- 1 бр.,настърган без люспата
черен пипер
чубрица
джоджен-пресен
магданоз-пресен
За соса:
яйца- 2 бр.
прясно мляко- 250 мл.
кисело мляко- около 300 мл.
брашно-2 супени лъжици
сол на вкус
пресни подправки за поръсване-джоджен,магданоз
Приготвяне:
Чушките се измиват и изчистват,слагат се в тава.
Плънката се приготвя като лука и моркова се нарязват на ситно и се пържат до омекване с лъжица вода и сол на вкус.Слага се оризът и се разбърква с дървена лъжица непрекъснато около 5-6 минути,изсипва се в купа и в същата тенджера с олио се пържи каймата,която предварително сме разбъркали с около 1 кафена чаша вода,до получаване на трохи и оставане на мазнина.Прибавя се червен пипер и се разбърква,после настърганите домати,ориза и лука,пак се разбърква и се маха от котлона,добавят се нарязаните пресни подправки.Чушките се пълнят с плънката,ако остане плънка се навиват лозови сармички и пълнят домати.Долива се вода да покрие чушките,малко олио и се пече в загрята фурна около 200*С докато оризът омекне и остане малко сос и мазнина.
Приготвя се соса,в купа се разбиват яйцата,киселото и прясното мляко,брашното и сол на вкус.Добавя се сос от чушките и се разбърква ,готовите чушки се заливат и се допича около 5-10 минути.След това се нарязват пресни подправки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Много лесен,икономичен само с 1 яйце и много сочен кекс с добавки по Ваш вкус.За направата му не е нужен миксер,само се разбърква и готово!...
Няма коментари:
Публикуване на коментар