Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
сряда, 16 септември 2020 г.
Суров Шоколад с Кокосово Масло
Продукти:
кокосово масло - 1 к.ч. малка (нерафинирано)
какао - 30 г сурово натурално на прах
брашно от рожков - 30 г
мед - 1 с.л. пчелен
ванилия - 1 прахче
ядки-лешници,бадеми и др.
сушени плодове - по избор
Приготвяне:
Поставяме кокосовото масло в малка касерола на котлона. Включваме на съвсем слаба температура. Кокосовото масло преминава в течно състояние при загряване от 26 градуса.
Добавят се ванилията, какаото на прах, брашното от рожков. Разбъркват се всички съставки.
Отстраняваме от котлона и добавяме меда да се разтвори.
Подгответе силиконови форми за шоколад или бонбони и разпределете шоколадовата смес.
Ядките може да добавите натрошени, смлени или цели по ваш вкус. Сушените плодчета - на парченца, или ако са дребни - цели.
Аз лично ползвах цели бадеми, лешници и плодчета годжи бери. Предпочетох да го направя във формичка за шоколадови бонбони за мое удобство.
Поставете формата в хладилник за 1 нощ, да стегне.
Извадете го, отстранете формата и се насладете! Съхранявайте в хладилник добре покрити /в кутия с капак/.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Много лесен,икономичен само с 1 яйце и много сочен кекс с добавки по Ваш вкус.За направата му не е нужен миксер,само се разбърква и готово!...
Няма коментари:
Публикуване на коментар