Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
сряда, 20 май 2020 г.
Сметанова торта с банани и ликьор
Продукти:
Блат
брашно- 1/2 ч.ч.
какао-1/4 ч.ч.
бакпулвер-3/4 ч.л.
сода за хляб- 1 щипка
сол- 1/8 ч.л.
белтъци- 2 бр.
пудра захар- 75 гр.
жълтъци- 2 бр.
ванилов екстракт- 1 ч.л.
олио- 6 с.л.
Сироп
захар-1/3 ч.ч.
вода- 1/3 ч.ч.
Сметанов крем
течна сладкарска сметана- 500 мл.
пудра запар-1/3 ч.ч.
Декорация
по избор- шоколадови бонбони,плодове и др.
Още
млечен ликьор- около 50 мл.,с вкус банан
желатин- 1/2 ч.л. + 1 с.л. вода
банани- 1-2 бр.
шоколад-около 100 гр.,настърган
Приготвяне:
В купа се пресяват сухите съставки - брашно,какао,бакпулвер,сода,сол.
В друга купа се разбиват белтъците на пяна и постепенно се прибавя пудрата захар и се разбива на сняг.
Добавят се жълтъците,ванилията и олиото.
Прибавят се сухите съставки и се разбърква внимателно.
Сместа се прехвърля във форма около 20 см. с хартия за печене.Слага се в предварително загрята фурна на 180*С и се пече за около 25 мин. или до суха клечка.
След това се разрязва внимателно на три платки.
За сиропа,водата и захарта се слагат в касерола на котлона и се варят около 1 мин.
За сметановия крем,сметаната и пудрата захар се разбиват.
Сглобяване на тортата: платка,сироп,крем,кръгчета банан,платка,сироп,крем и т.н.
Зафилва се /измазва се/ навсякъде с крем ,оставя се за декорация.
Панира се отстраните с шоколада и се правят розички от сметановия крем,върху всяка се слага бонбон или др. по избор.
Желатина се разтопява внимателно и се смесва с ликьора,излива се в центъра на тортата.Прибира се в хладилник за няколко часа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Много лесен,икономичен само с 1 яйце и много сочен кекс с добавки по Ваш вкус.За направата му не е нужен миксер,само се разбърква и готово!...
Няма коментари:
Публикуване на коментар