Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

четвъртък, 18 декември 2014 г.

Печено пиле с лимон, чесън и мащерка



Има много варианти как да се сготвят пилешки бутчета,сред тях са познатите ориз,картофи,гъби,моркови,зеле,със сирена,домати и много други,които няма да изброявам.Искаше ми се нещо различно и се спрях на нещо ,което малко или много е различно,а и леко като вкус.Рецептата е на Таня от Кафе и шоколад,с малка разлика че тя е добавила червен пипер ,а аз куркума.Много вкусно и сочно се получава,а лимона наистина придава специален вкус.Няма да сбъркате,ако си го приготвите.





Продукти:


  • 1 цяло пиле или пилешки бутчета
  • 1 лимон
  • 3-4 скилидки чесън
  • няколко стръка мащерка
  • зехтин
  • червен пипер
  • сол
  • куркума /по желание/



Приготвяне:



  1. Измивате и почиствате добре пилето. 
  2. Слагате го в тавичка и го намазвате със зехтин, червен пипер и сол. 
  3. Под пилето слагате мащерката,а вътре в него слагате 1/4 от лимона и 1-2 скилидки чесън, който е необелен. 
  4. Отделно в тавата нареждате останалият лимон и чесън, добавяте още малко зехтин и слагате пилето да се пече на 180-200*С, като когато започне да хваща коричка, през около 10 мин. го поливате със соса от тавата. 
  5. Ако мислите, че ще прегори кожата, просто го покривате с фолио. 







1 коментар:

Пица с луканка,гъби и кашкавал

Продукти: за тестото: 1 и 1/2 ч.ч. пресято брашно 2 щипки сол 1 ч.л. захар 2 ч.л. суха мая 3/4 ч.ч. вода 4 с.л. олио ...