Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

събота, 6 декември 2014 г.

Паниран пържен морунаж


Никулден празнуваме на 6 декември, в чест на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, който е покровител на моретата, езерата и реките, на моряците и рибарите, на семейството и рода. Преданията казват, че Свети Никола спасил една пробита лодка от потъване като запушил дупката именно с шаран - това е причината традиционно, именно тази риба да присъства на празника,достатъчно е и друга риба , но задължително тя трябва да има люспи.За тези,които предпочитат шаран - Паниран пържен шаран с царевично брашно. 







Морунажа е шараноподобна риба.
















Продукти:



  • 2 средно големи морунажа-изчистени и нарязани на парчета
  • 1 ч.ч. брашно-пшенично или царевично,може и грис
  • олио за пържене
  • лимон
  • сол на вкус



Приготвяне:


  1. Всяко парче риба се овалва в брашно и се пържи до златист цвят и от двете страни.
  2. Готовата риба се осолява на вкус и се овкусява с лимон и черен пипер по желание.
  3. Сервирайте със салата по избор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Popular Receipes