- 1 чаша (от 300 мл.) пълна с боб
- 1 белтък
- 1 суп. л. кисело мляко
- 1 каф. л. сода
- 3 суп. л. галета
- 1/2 връзка магданоз
- 3-4 скилидки чесън
- 1 малка глава лук
- черен пипер
- чубрица
- сол
За паниране:
- 3 белтъка,брашно,галета
Приготвяне:
Боба се сварява.Отцежда се поне 1 час.Лука,чесъна и магданоза се нарязват на ситно.
Прибавят се към сместа,заедно с белтъка,киселото мляко+содата.Разбърква се добре,
прибавя се галетата и подправките,отново се разбърква и се оставя 30 мин.
Правят се кюфтета,които се овалват първо в брашно,белтък-разбит,галета.Изпържват се в загрята мазнина.