Много вкусно и лятно предложение. Бързо го сгответе и не му мислете.
Продукти:
- 15-20 печени и обелени чушки
- 300-400 смлени домати
- 1-2 моркова-рендосани
- 300 г сирене
- щипка черен пипер, сол
- 2-3 скилидки чесън-нарязани
- 1 ч.л. захар
- 4-5 с.л. брашно-пресято
- 1 с.л. с връх червен пипер
- магданоз,целина
- мазнина
Приготвяне:
- За доматения сос в тиган сгорещяваме мазнина и запържваме чесъна, брашното и червения пипер. Като се позапържат слагаме и смлените домати и моркови.
- Прибавяме и захарта, тя е за смекчаване на киселината от доматите, солта, черния пипер.
- Като поври и се сгъсти махаме от огъня.
- В тавичка нареждаме чушките по цялото дъно /нарязани на парчета/.
- Капваме малко мазнина и заливаме с доматения сос отгоре.
- Слагаме във фурната за около 30 минути на умерен огън.
- 4-5 пълни суп. л. кисело мляко
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 3 яйца
- 1/2 ч.л. сол
- ~ 100 гр. кр. сирене-натрошено
- ~50 гр. рендосан кашкавал
- В купа се разбива киселото мляко,прибавя се содата да шупне.
- В друга купа се разбиват яйцата със солта и постепенно се прибавя млякото,сиренето и кашкавала.
След това поръсваме с натрошено сирене или Заливка отгоре и слагаме пак леко да се запече отгоре.
Когато е готово ястието ръсим със магданоз.
Променена,но от Веселият готвач.
Няма коментари:
Публикуване на коментар