-
- За блата:
- 3 бр. яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1/2 ч.ч. олио
- 1/2 ч.ч. прясно мляко
- 2 ч.ч. брашно
- ванилия
- 10 г бакпулвер
- какао,кафе по желание
- За кубчетата:
- 1/3 ч.ч. подсладено прясно мляко
- 1/2 ч.ч. счукани орехи
- 200 г шоколад + 1 с.л. олио или масло
- какао по желание
Приготвяне:
- Продуктите се смесват в дадената последователност, като първо яйцата със захарта се разбиват на пяна (с миксер,до побеляване) и постепенно се прибавят останалите (може да се сложи и какао)и се бърка с шпатула.
- Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава с диаметър 24 см.
- Пече се в умерена фурна на средна скара за около 20-25 минути (правете проверка с клечка за зъби).
- След като изстине се отрязва горната част на блата - дебелината на отрязаната част да е около 5 мм, нарязва се на малки кубчета.
- Те се изсипват в купа, сиропират се с подсладеното топло прясно мляко, към което е добавена 1 ч.л. какао (може и без него).
- Добавят се орехите и разтопения с 1 с.л. олио шоколад.
- Парчетата се объркват се добре и се слагат върху блата.
- Сладкиша се полива с още разтопен шоколад или топинг.
Променена,но от Веселият Готвач
Няма коментари:
Публикуване на коментар