Продукти:
- 1 Тесто
- 200-300 гр. сирене
- 3-4 яйца
- 1 пак. краве масло (125 гр.)
Приготвяне:
- От вече замесено и втасало тесто се оформят топчета,които се оставят да втасат 10-15 мин.
- Всяко топче се разточва на кора и намазва с масло,поръсва се със сирене-натрошено и разбити яйца,навива се и се усуква.
- Навива се на охлюв,слага се в намаслена тава по средата.
- Така се прави и с всички останали топчета,като всяка следваща се увива около охлюва.
- Намазва се с разбито яйце и краве масло.
- Оставя се да втаса за около 1 час.
- Пече се в предварително загрята фурна до златиста коричка.
Чудна баничка, как красиво си я навила! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!:)
ОтговорИзтриване