Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
понеделник, 19 март 2018 г.
Шербет баница с кокос
Изключително вкусна и сочна баница с кокос,приготвя се много бързо.
Продукти:
1 пакет точени кори за баница (12 броя листи)
2 яйца
1 ч.ч. захар
100 грама кокосови стърготини
5 грама бакпулвер
1 ч.ч. кисело мляко
100 мл. олио
есенция ванилия
За сиропа:
2 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода
кората на 1/2 лимон
сока на 1/2 лимон
щипка сол
Приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват до разтваряне на захарта и побеляване,прибавят се кокоса, бакпулвера и киселото мляко и накрая олиото и ванилията.Разбърква се добре.Вземат се две кори и се намазват с около 6-7 с. л. от сместа. Навива се на руло от към тясната страна и се нарежда в намаслена тавичка (може и навити на охлюв).Така се процедира и с останалите кори.Баницата се намазва с малко мазнина и се пече в предварително загрята фурна на 180*С до златисто.Оставя се да изстине.
За сиропа,захарта и водата се слагат в съд на котлона и се варят 3-4 мин.Прибавя се лимоновият сок, щипка сол и настърганата кора и се маха от котлона. Сиропа престоява около 5 мин. и баницата се залива.Поднася се охладена.
iztocnik
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Много лесен,икономичен само с 1 яйце и много сочен кекс с добавки по Ваш вкус.За направата му не е нужен миксер,само се разбърква и готово!...
Няма коментари:
Публикуване на коментар