Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
неделя, 25 март 2018 г.
Пълнозърнест хляб в хлебопекарна
Приготвен в Хлебопекарна Gorenje BM 1200 BK, 800W
Продукти:
За голям хляб: (~1000g.) За малък хляб: (~500g.)
260 мл. айрян или вода 170 мл.
3 с.л. олио 2 с.л.
10 грама прясна мая /5 грама суха/ 6 грама /3 грама/
2 с.л. захар 1 с.л.
250 грама бяло брашно 155 грама
250 грама пълнозърнесто пшенично 155 грама
2 ч.л. сол 1 ч.л.
Приготвяне:
В съда на хлебопекарната се слага първо айряна или водата,захарта,олиото,маята.
Накрая пресятото брашно и солта.Включва се на програма 1 /основна/,независимо от
това дали ще правите малък или голям хляб,нагласете на най-големия грамаж /това позволява
на хляба да бухне максимално/-1200 гр.-слабо препечена коричка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Много лесен,икономичен само с 1 яйце и много сочен кекс с добавки по Ваш вкус.За направата му не е нужен миксер,само се разбърква и готово!...
Няма коментари:
Публикуване на коментар