Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
четвъртък, 15 март 2018 г.
Пълнозърнести бисквити с черен шоколад - Digestive
Много вкусни пълнозърнести бисквити с глазура от черен шоколад,получават се около 25-30 на брой и са 1:1 с купените от магазина,пробвайте ги идеални са за сутрешното кафе или чай :)
Продукти:
165 грама пълнозърнесто пшенично брашно
135 грама смлени овесени ядки
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. сода бикарбонат
130 грама краве масло
40 грама кафява захар (може и бяла)
2 с.л. прясно мляко
150 грама черен шоколад
Приготвяне:
В купа се сипва пълнозърнестото брашно,прибавят се смлените овесени ядки,солта,содата и маслото,размесва на ръце в блендер или с вилица,трябва да се получат трохи.Прибавя се захарта и млякото и се меси гладко тесто,оформя се на топка,леко се сплесква,за да е по-лесно разточването после и се увива в стреч фолио-прибира се в хладилник за 30-на мин.След това се разточва внимателно,ако тестото се пукне се събира леко с ръце,първо с натискане напред-назад,после наляво-надясно и се разточва с дебелина 6,5 мм.Вадят се кръгли форми с формички за сладки или чаша с диаметър ~6 см. и се редят на хартия за печене на разстояние една от друга с вилица или дървено шишче се правят дупчици.Пекат се в предварително загрята фурна на 170-180 *С до леко златист цвят.
След като се охладят добре се прави глазура от разтопен на водна баня или в микровълновата черен шоколад и шарки с помощта на шишче.Прибират се в хладилник
да се стегне глазурата,а после в кутия за бисквити.
iztochnik
Digestive_biscuit
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Много лесен,икономичен само с 1 яйце и много сочен кекс с добавки по Ваш вкус.За направата му не е нужен миксер,само се разбърква и готово!...
Няма коментари:
Публикуване на коментар