Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

понеделник, 20 януари 2014 г.

Мус от пъпеш

Продукти:


Половин пъпеш (~ 800 гр.)
сока от половин лимон
100 мл. бяло вино
100 мл. кисело мляко
10 гр. желатин
1 ч.л. захар

5 обикновени вафлички
50 гр. настърган шоколад

Приготвяне:

Пъпеша се почиства от семето и се обелва. Нарязва се на кубчета и се поставя в купа. Добавя се звахарта, лимоновия сок, киселото мляко и се разбива с миксер. Желатина се залива с виното и след като набъбне се стопява на водна баня. Купата с муса се слага в по-голяма купа с лед и студена вода, желатина се изсипва вътре и сместа се разбърква няколко пъти за десетина минути. Разсипва се в чаши (купички), гарнира се с вафличките, поръсва се с настърган шоколад и се прибира в хладилник за поне 2 часа.


от - тук

Popular Receipes