снимка - gotvetesmen |
1 кутия сирене "Маскарпоне" /от 0.500 кг/ се разбърква добре с 200 гр. разбита подсладена сметана, добавят се и 2-3 лъжици пудра захар и 1-2 пакетчета ванилия. Така кремът ви е готов!
Смилате в блендера или счуквате в плик 1 пакетче какаови бисквити и ги смесвате с 2 суп.лъжици какао.
На дъното на тортена форма се нареждат обикновени бисквити "Пти бьор" на "Житен дар" /на мен за цялата торта ми стигнаха пакетче и половина/, върху тях се разстила 1/3 от крема, поръсва се с 1/3 от смлените какаови бисквити и се полива с 3 лъжици затоплен в микровълновата фурна течен шоколад "Нутелла". Следват още 2 пъти в същия ред - бисквити, крем, какаови трохи и шоколад. Преди да полеете третия пласт със шоколад, посипвате с ядки, каквито ви се намират. Аз изполвах филетирани бадеми.
Нужни са поне 12 часа в хладилника, за да придобие тортата завършения си вид и вкус.
Идеи:
1. Кремът може да стане още по-разкошен, ако добавите към него 1 кутия карамелизирано подсладено кондензирано мляко, известно още като "дулсе де лече"
2. За тези, които обичат по-сочни торти, пробвайте варианта да натопите бисквитките в прясно мляко, в което са разтворени 2 пакетчета сухо капучино или 3х1.