Продукти :
- 1кг тиквички
- 2-3 домата
- 2-3 глави лук
- 3-4 скълцани скилидки чесън
- 2-3 стръка копър
- 2 жълтъка
- 700 мл прясно мляко
- 2 с.л кисело мляко
- сол и черен пипер на вкус
- 100г пармезан
- скълцан магданоз за поръсване
- олио
Начин на приготвяне :
Тиквичките, доматите и лукът се нарязват на кръгчета и се подреждат като се редуват в
подмазана с мазнина тава. Добавят се скълцаният чесън и копър, посолява се, добавя се
черен пипер на вкус и се полива с мазнина отгоре ( 4-5 с.л олио).Запича се
за 15-20 минути в предварително загрята фурна.
за 15-20 минути в предварително загрята фурна.
След това се прави сосът :
Прясното и киселото мляко се смесват, разбъркват се добре,
прибавят се жълтъците и отново се разбърква добре.
Запечените зеленчуци се заливат с тази смес и се пекат още 30-35 минути.
При сервиране се поръсва с пармезан и скълцан пресен магданоз.