Източник |
За палачинките
- 1 яйце
- 6 с.л. брашно
- 250 мл газирана вода
- 1/2 ч.л. сол
За пълнежа
- 50 г сирене тип дунавия
- 30 г топено сирене
- 30 г пушено сирене
- 2 с. л. настърган кашкавал
- 1 с. л. нарязан магданоз
- черен пипер на вкус
Панировка
- 1 яйце
- 2 с. л. брашно
- 3 с. л. галета
- 1 с. л.мак
- 1 с. л. сусам
- олио за пържене
Яйцето се разбива със солта, прибавят се брашното и газираната вода.
От получената смес се изпичат 4 палачинки.
Всички сирена за плънката се смесват, разпределят се върху палачинките и се завиват на пакетчета. (аз замених пушеното сирене и кашкавала с 50 грама пушен кашкавал). Количеството на продуктите за пълнежа ги увеличих малко, тъй като ми се видяха недостатъчни.
Също така, реших да не ги завивам на пакетчета, а на рулца.
Преметнах двата странични края навътре и навих на рулца.
Плънката нанесох по цялата палачинка, за да се усеща.
Рулцата ( пакетчетата) се топват последователно в брашно, разбито яйце и галета, разбъркана с мак и сусам и се изпържват до златисто.
Сервират се топли със салата по ваш избор.
Източник