от - mycookingbookblog |
Продукти:
- 2 пакета бисквити
За крема:
- 8 чаени чаши (2 литра) прясно мляко
- 1 чаена чаша (95 гр.) натурални кокосови стърготини
- 12 супени лъжици (165 гр.) царевично нишесте
- 11 супени лъжици (210 гр.) захар
- 1 чаена чаша (250 мл.) течна сметана 35%
За наръсване:
- ¼-½ чаена чаша натурални кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
- Бисквитите не се сиропират, заливат се с горещ крем.
- Наредете първият ред бисквити в тавата, а останалите разделете на отделни купчинки за всеки ред.
- Така ще ви е по-бързо да ги нареждате и заливате с горещ крем.
Пригответе крема:
- Царевичното нишесте се размесва с 1 чаена чаша от прясното мляко.
- Останалото мляко, захарта и кокосовите стърготини се смесват в подходящ съд и се слагат на котлона.
- Разбърква се от време на време, докато захарта се разтопи.
- Когато млякото се загрее, но преди да е почнало да ври, се добавя разтвореното нишесте.
- Бърка се непрекъснато докато крема се сгъсти и започне да ври.
- Сваля се от огъня и на струя, при непрекъснато бъркане се добавя сметаната. Разбъркването продължава, докато крема я усвои и тенджерата се връща на котлона. Разбърква се непрекъснато докато сместа започне на ново да ври.
- Сваля се от котлона и с помощта на черпак (или голяма лъжица), се разпределя първият слой крем, върху бисквитите в тавата.
- Нареждат се следващият слой бисквити, които се покриват с крем и така докато продуктите свършат.
- Завършва се с крем, върху който се наръсват кокосовите стърготини, предвидени за наръсване.
- Оставя се да изстине, след което се прибира в хладилника и се оставя за минимум 6 часа, преди да се сервира.
- Добре е да се покрие с прозрачно домакинско фолио ако тавата позволява.