Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

понеделник, 27 януари 2014 г.

Бисквитена торта с кокосов крем

от - mycookingbookblog


Продукти:
  • 2 пакета бисквити 
За крема:
  • 8 чаени чаши (2 литра) прясно мляко
  • 1 чаена чаша (95 гр.) натурални кокосови стърготини 
  • 12 супени лъжици (165 гр.) царевично нишесте
  • 11 супени лъжици (210 гр.) захар
  • 1 чаена чаша (250 мл.) течна сметана 35%
За наръсване:
  • ¼-½ чаена чаша  натурални кокосови стърготини 
Начин на приготвяне:
  1.  Бисквитите не се сиропират, заливат се с горещ крем. 
  2. Наредете първият ред бисквити в тавата, а останалите разделете на отделни купчинки за всеки ред. 
  3. Така ще ви е по-бързо да ги нареждате и заливате с горещ крем.


Пригответе крема:
  1. Царевичното нишесте се размесва с 1 чаена чаша от прясното мляко. 
  2. Останалото мляко, захарта и кокосовите стърготини се смесват в подходящ съд и се слагат на котлона. 
  3. Разбърква се от време на време, докато захарта се разтопи. 
  4. Когато млякото се загрее, но преди да е почнало да ври, се добавя разтвореното нишесте. 
  5. Бърка се непрекъснато докато крема се сгъсти и започне да ври. 
  6. Сваля се от огъня и на струя, при непрекъснато бъркане се добавя сметаната. Разбъркването продължава, докато крема я усвои и тенджерата се връща на котлона. Разбърква се непрекъснато докато сместа започне на ново да ври.
  7. Сваля се от котлона и с помощта на черпак (или голяма лъжица), се разпределя първият слой крем, върху бисквитите в тавата. 
  8. Нареждат се следващият слой бисквити, които се покриват с крем и така докато продуктите свършат. 
  9. Завършва се с крем, върху който се наръсват кокосовите стърготини, предвидени за наръсване. 
  10. Оставя се да изстине, след което се прибира в хладилника и се оставя за минимум 6 часа, преди да се сервира. 
  11. Добре е да се покрие с прозрачно домакинско фолио ако тавата позволява. 











Popular Receipes