от - тук |
Продукти:
Блат:
- 250 г краве масло размекнато в МВ
- 200г захар
- 200 г брашно
- 1 1/2 ч.л. бакпулвер
- 4 яйца
- 4 с.л. мляко
- 1 ванилия
- 3 с.л. какао
Кокосова маса:
- 500 мл мляко
- 6 с.л. грис
- 200 г краве масло
- 200г захар
- 100 гр кокосови стърготини-може и повече ако желаете
За глазурата:
- 200 гр. млечен шоколад
- 25 гр масло
- 5 с.л. прясно мляко
За карамела:
- 300 гр. захар
- 50-100 мл.вода
Приготвяне:
- Маслото разбийте с захарта.
- Едно по едно добавете яйцата.
- Прибавете и останалите продукти.
- Аз слагам хартия за печене във форма 26 см и я намазвам леко с масло.
- Сипвам сместа и слагам в студена фурна и включвам на 180С фурна -пека около 25 мин. ,но проверявам с клечка .
- Изстудете и разрежете на две части.
- В тенджерка налейте мляко, добавете маслото и гриста и кипнете.
- Варете до гъста каша.
- Добавете захар и кокосовите стърготини и разбъркайте.
- Сложете долния блат в тортена форма и го залейте с леко изстудения кокосов крем.
- Отгоре покрийте с втория блат и оставете да изстине.
- Аз сиропирах блатовете с карамел и оставих от него за покриване.
- Карамела го направих,като карамелизирах захарта и прибавих топла вода-внимавайте ,че започва да излизат михури-намалете огъня и бъркайте докато не се разтопи карамела.
- Махнете страничната част на формата ,след като вече блатовете и крема са били известно време в хладилника да стегнат.
- Като се втърди намажете с разтопения шоколад.
- Украсих с карамел и кокосови стърготини.