Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
събота, 18 януари 2014 г.
Селски тутманик
Продукти:
ЗА ТЕСТОТО
около 500 гр. пресято брашно
1/2 кубче мая за хляб
1 ч.л сол
1 ч.л. захар
вода или прясно мляко
/за замесване/
ЗА ПЛЪНКАТА
около 300 гр. кр. сирене
3-4 яйца
За намасляване
равни части олио и св. мас
/кр. масло/
Приготвяне:
Замесва се тесто от брашното,натрошената мая,солта,захарта с вода /или пр. мляко/.Оставя се да втаса на топло покрито с кърпа.
Тестото се разделя на три части и се залива с предварително разтопената мазнина и се оставя да втаса на топло покрито с кърпа.
За плънката яйцата се разбиват леко и сиренето се натрошава.
Всяко от намазнените парчета тесто се разточва на кора /около 1-2 см./ и се слага от плънката,
след което се навива на руло.Така се прави и с останалите части тесто.
Всяко от рулата се нарязва на парчета,които се редят в тава покрита с хартия за печене с отрязаната част нагоре.Ако е останала плънка се разпределя отгоре и се залива с останалата мазнина.Оставя се да втаса на топло.Пече се в умерена фурна до златисто-червена кора.
След като се опече се завива в кърпа,за да омекне.
3. 4.
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...