Harmony in the kitchen . . .
Хармония в кухнята . . . с Яни
Blogroll
Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!
Pages
Начална страница
КАТАЛОГ
Аламинути
Баници
Бисквити
Бонбони
Бутер тесто
Гарнирани пити /Пици/
Дребни сладки
Еклери
Заливки за мусака
Катми и Палачинки
Кексове
Козунаци
Кремове и Мусове
Кулинарни идеи
Кулинарни книги
Кулинарни съвети
Месни салати
Месни ястия в гювечета
Месни ястия на тиган
Парфета
Пастети-Мусове-Хайвери
Пастички
Пити
Постни кюфтета
Постни супи
Постни ястия в тенджера
Постни ястия на тиган
Постни ястия на фурна
Предястия с месо и риба
Предястия с яйца
Предястия със зеленчуци
Пържени закуски
Салати есен-зима
Салати пролет-лято
Сиропирани десерти
Компоти
Сладка-Конфитюри-Мармалади
Сладки мъфини
Сладкиши
Солени кексове
Солени сосове
Соленки
Студени напитки
Тесто за пици
Рула
Торти
Тутманици и Милинки
Ястия с месо в тенджера
Ястия с месо на фурна
Ястия със спагети
Ястия с риба на тиган
Ястия с риба на фурна
Ястия с яйца
Зеленчукови консерви
Хлебопекарна
Микровълнова фурна - рецепти
Вестници,списания и книги
сряда, 22 януари 2014 г.
"ЧАТАЛ ТАТЛЪСЪ" - /турски сиропиран сладкиш / - I вид
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
източник-тук
1 ч.ч.
кисело мляко,
1/2 ч.ч.
олио,
2
яйца,
1 бакпулвер,
ванилия,
щипка сол,
брашно-колкото
поеме за меко тесто
/около 5 ч.ч./,
олио за пържене
ЗА СИРОПА:
3 ч.ч.
вода,
2 ч.ч.
захар,
ванилия,
с
ока на един лимон
ПРИГОТВЯНЕ :
Приготвям първо сиропа и го оставям да се охлади напълно.
От продуктите замесвам меко тесто,което разделям на две топки.
Всяка топка разточвам на правоъгълен лист,който нарязвам на ленти с ширина 1 см.
Поставям вилица в легнало положение и около нея навивам тестената лента с въртеливи движения на вилицата.
Изпържвам до златисто в повечко олио,изваждам ги и веднага ги слагам в студения сироп.
Лентите нетрябва да са много дълги,за да неостанат сурови вътре.
Поръсвам с кокосови стърготини или шоколадови пръчици.
тук
По-нова публикация
По-стара публикация
Начална страница
Моят козунак замесен в хлебопекарната
Popular Receipes
Шприцовани бисквити
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
Компот от трънки и шипки
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...