Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

неделя, 26 януари 2014 г.

Домашна бисквитена торта

снимка-тук
Продукти:


  • 1 литър прясно мляко
  • 4 жълтъка
  • 5 с.л. брашно
  • 10 с.л. захар
  • 2-3 ванилийки
  • 2 големи пакета обикновени бисквити
  • 1-2 банана
  • 1 малък млечен шоколад





Приготвяне:


  1. От млякото си отделете 1 ч.ч. и остатъка сложете на котлона да заври със захарта.
  2.  През това време си разбийте жълтъците, добавете брашното към тях, а след това и отделената чаша мляко. 
  3. Разбийте добре и след това прецедете през цедка или сито, за да отделите евентуални бучици. 
  4. Когато млякото на котлона заври прибавете ванилията и при непрекъснато бъркане бавно изсипете жълтъците. 
  5. Намалете котлона и бъркайте, докато се сгъсти. 
  6. Около 5 минути или докато пръст прокаран по лъжицата, с която бъркате остави следа. 
  7. Крема се сгъстява допълнително след като изстине. 
  8. Като го свалите от котлона изчакайте леко да се охлади. След това покрийте плътно дъното на тавичка с бисквити. 
  9. С черпак посипете от крема и пак наредете плътно бисквити. 
  10. Така се подреждат 3-4 реда бисквити.
  11.  Между тях освен крем може да редите и резенчета банан или да направите като мен.  Наредих три реда бисквити и крем, след това един ред банани. 
  12. Накрая се залива тортата с остатъка от крема. Аз украсих със смлени 3-4 бисквити и настърган шоколад.  
  13. След като завършите тортата изчакайте да се охлади напълно и приберете в хладилник.




Торта "Шоколадов карамел"

Продукти: За блатовете: 4 яйца 1 1/2 ч.ч. захар 1 1/2 ч.ч. брашно 1 бакпулвер (10 грама) 6 с.л. разтопено краве масло (или олио) 6...