Продукти:
90 гр. масло
110 гр. захар
3 яйца
2 ванилии
210 гр. брашно
20 гр. какао
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
пудра захар за овалване
- Разтопете шоколада заедно с маслото на водна баня.
- Отместете от котлона и охладете, добавете захарта. Разбъркайте всичко за да се стопи захарта и започнете да добавяте едно по едно яйцата, като след всяко разбивате с миксер и накрая прибавете ванилиите.
- В отделна купа смесете брашното, солта, какаото и бакпулвера.
- Разбъркайте и пресейте всичко.
- Така готовата смес прибавете към шоколадовата маса, разбъркайте за да се смесят добре.
- Така готовото тесто покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника поне за 1 час.
- Подгответе тава с хартия за печене.
- От тестото оформете не много големи топки с диаметър около 2,5 см., оваляйте бисквитките в пудра захар, така че да се покрият хубаво.
- Подредете ги на разстояние една от друга, защото при печенето се разливат малко.
- Пекат се 10-15 мин в предварително загрята фурна на 160 гр.
- Охладете добре и можете да съхранявате в кутия.