Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

~


web widgets

Pages

сряда, 22 януари 2014 г.

Крем парфе „Елит”

Продукти:
  • 350 мл. прясно мляко
  • 150 гр. захар – по-добре пудра захар
  • 350 мл. течна сладкарска сметана за разбиване
  • 20 гр. желатин + 100 мл. вода
  • какаов сироп
  • вишни – пресни, от компот или замразени

Приготвяне:


Захарта се разтваря в студено прясно мляко, затова е по-добре да е пудра захар.
Желатина се разтваря в 100 мл. студена вода, след което на водна баня до пълното му разтваряне или в микровълнова за секунди.
Сметаната се разбива.
 Всичко се смесва студено.
В дъното на чаши за сервиране се слагат вишни, обливат се стените с какаов сироп и се слага крема.
 Престоява в хладилник, за да се охлади и стегне.


от-тук